Acquirerend Redacteur Commerciële Non-Fictie

Bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij gaat ons hart sneller kloppen van verhalen die inspireren, vermaken en verrijken. Daarom vind je bij ons boeken die elke letter waard zijn: dít moet je lezen, op papier, via e-book of luisteren via audio. Bij Meulenhoff Boekerij zijn we op zoek naar de mooiste boeken. Ter versterking van onze redactie zoeken we per direct een Acquirerend Redacteur.

Amsterdam
Vast
HBO/Academisch
€ 3000 - € 4000 € 4000 - € 5000
36 uur

Functie omschrijving

Je hebt passie voor het boekenvak en krijgt energie van commercieel succes. Je wil een actieve bijdrage leveren aan de groei van ons fonds en je ziet en benut kansen in de markt. Je bent gedreven en wil het uiterste uit de boeken halen, zowel op commercieel vlak als met een scherp oog en warm hart voor de inhoud. Je stroopt graag je mouwen op, werkt zowel zelfstandig als in een team en wordt enthousiast van gezamenlijk resultaat.

Je beschikt over een uitgebreid (internationaal) netwerk, weet auteurs aan te trekken, en bent in staat om in de breedte te acquireren om een groot lezerspubliek te bereiken.

Herken jij je in dit profiel? Dan ben jij de collega die we zoeken en graag in ons team zouden willen opnemen!

Welke verantwoordelijkheden horen daarbij?

  1. Acquisitie & auteursbegeleiding
  • Beoordelen en acquireren van auteurs en titels in binnen- en buitenland. Je volgt de ontwikkelingen in de markt, benadert auteurs, voert contractonderhandelingen en onderhoudt een actief en effectief netwerk van scouts, agenten en buitenlandse uitgevers.
  • Signaleren van trends op het gebied van commerciële non-fictie. Je herkent potentiële onderwerpen en interessante persoonlijkheden om een boek mee of over te maken.
  • Je ontwikkelt tekst en beeld en draagt zorg voor het effectief in de markt zetten van auteurs, in samenwerking met de uitgever en de collega’s van marketing & verkoop.
  1. Fondsontwikkeling
  • Verantwoordelijk voor het leveren van een fundamentele bijdrage aan de groei, vernieuwing en het rendement van het fonds Meulenhoff Boekerij Commerciële Non-fictie en hiermee het uitbouwen van de marktpositie.
  • Actieve inhoudelijk bijdrage aan het uitgeefplan, in samenwerking met de uitgever en de gehele redactie.
  • Uitwerken van ideeën ten aanzien van de nog uit te geven titels en her-exploitaties.
  • Het bewaken van de kwaliteit, kostenbudget en de tijdsplanning van alle te realiseren uitgaven.
  1. Marketing & promotie
  • Fondslijnen en titels dusdanig positioneren dat marketing & verkoop optimaal resultaat kan boeken.
  • Samenwerken met het (online) marketingteam om de auteurs creatief en succesvol in de markt te zetten.

Functie eisen

  • HBO+ / WO werk- en denkniveau.
  • Minimaal 4-5 jaar werkervaring in het acquireren van commerciële non-fictie.
  • Je beschikt over een bestaand netwerk van auteurs, literair agenten en andere professionals in het commerciële non-fictie genre, en een uitgebreid buitenlands netwerk.
  • Verschillende bewezen verkoopsuccessen geacquireerd, scherp oog voor talent en de markt.
  • Kennis van het uitgeefvak: goed begrip van de uitgeefwereld, inclusief de trends, marktontwikkelingen en concurrentie binnen het specifieke segment van de commerciële fictieboeken.
  • Kennis van commerciële non-fictie: een brede kennis van non-fictieonderwerpen en interessegebieden. Dit omvat bekendheid met verschillende non-fictiegenres, auteurs en trends in de doelgroep.
  • Commerciële en resultaatgerichte instelling. Het vermogen om markttrends en consumentengedrag te analyseren, teneinde kansen te identificeren, het commerciële potentieel van boeken te voorspellen en in staat om een strategie te ontwikkelen om de doelgroep effectief te bereiken.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, taalgevoel en goede uitdrukkingsvaardigheid.
  • Actieve beheersing van het Engels in woord en geschrift; beheersing van nog een taal is een pre

Bedrijfsprofiel

Meulenhoff Boekerij is een van de grootste boekenuitgeverijen van Nederland en publiceert onder twee merken boeken (folio-, e- en audioboeken) van hoge inhoudelijke en commerciële kwaliteit.

Boekerij (opgericht in 1945) is een dominante speler in fictie en non-fictie voor een breed lezerspubliek en richt zich vooral op romans, thrillers, fantasy, en bij non-fictie op waargebeurde verhalen, actuele thema’s, cadeauboeken en inspirerende non-fictie. Boekerij is het huis voor succesvolle auteurs als Corina Bomann, Robert Bryndza, Harlan Coben, Diana Gabaldon, Marie Lamballe, Ken Follett, Lois P. Frankel, Nicci Gerrard, Isa Hoes, Merlijn Kamerling, Stephen King, Jackie van Laren, Charlotte de Monchy, Santa Montefiore, Kate Mosse, Thomas Olde Heuvelt, Christopher Paolini, Julia Quinn, Haemin Sunim en J.R.R. Tolkien.

Meulenhoff (opgericht in 1895) staat voor een lange historie in kwalitatief hoogstaande literatuur en non-fictie die zich onderscheiden in stijl en kwaliteit. Naast het Nederlandse Meulenhoff-fonds (met o.a. Hendrik Groen, Tim Hofman, Clairy Polak, Marcel van Roosmalen, Mischa Blok, Paul Haenen, Eva Hoeke, Teun van de Keuken en Aukelien Weverling) is Meulenhoff uitgever van vele internationale schrijvers als Laurent Binet, John Boyne, Jesús Carrasco, Ta-Nehisi Coates, Lena Dunham, Amanda Gorman, Honorée Jeffers, Min Jin Lee, David Mitchell, Javier Marías, Tommy Orange, Benedict Wells, en vele Nobelprijswinnaars waaronder Primo Levi, Gabriel García Márquez, Wisława Szymborska, Mario Vargas Llosa en Abdulrazak Gurnah.

Meulenhoff Boekerij wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een uitdagende en afwisselende baan in een informele werksfeer.
  • De ruimte om te werken vanuit eigen verantwoordelijkheid, in een slagvaardig en gemotiveerd team.
  • Salariëring volgens de cao voor het Uitgeverijbedrijf, schaal 8 (van € 3.397- € 4.680 bruto per maand); de trede-inschaling is afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd.
  • Een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk keuzebudget waarmee je onder andere kunt sparen voor extra verlof of je (vakantie)geld op een door jou gekozen moment kunt laten uitbetalen.
  • We bieden uiteraard alle beschikbare middelen om prettig thuis te kunnen werken.
  • Een geweldig uitzicht over Amsterdam vanaf de zestiende etage van ons kantoor in de Mondriaantoren.
  • Een werkomgeving met prachtige boeken en leuke collega’s!
Acquirerend Redacteur Commerciële Non-Fictie

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in

227 Media gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.